Do góry

Dania główne Przepis na:

jaja z łososiem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20672

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 16061

Niesamowite połączenie jajek i łososia. Smaczne urozmaicenie wielkanocnych, tradycyjnych jaj. Smakuje świetnie, świetnie też wygląda.

Składniki

  • jajaka ugotowane na twardo, 10 sztuk
  • pasta łososiowa (z tubki)
  • koreczki helskie, średni słoiczerk
  • cieniutkie plastry wędzonego łososia, 5 sztuk
  • kapary, mały słoiczek
  • sól, pieprz
  • cytryny, 2 sztuki
  • majonez, 2 łyżki
  • natka pietroszki lub rzezucha (do dekoracji)
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem.

  2. Masą napełnić szpryckę. Cytryny dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół.

  3. Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową.

  4. Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jaj-ka. Udekorować natką pietruszki albo rzeżuchą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń