Do góry

Desery Przepis na:

Jajeczne babeczki

Desery

Autor: nick

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2837

Dodano: 14.12.2007

Odsłon: 10410

Jajeczne babeczki

Składniki

  • CIASTO:
  • 340 g mąki
  • 230 g masła
  • 70 g cukru
  • 1 jajo
  • KREM:
  • 3 jaja
  • 80 g cukru
  • 70 ml mleka
  • 230 ml wody
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: Ubić masło z cukrem, dodać jajko, mieszać, dodać mąkę i wymieszać na jednolitą masę. Tak zrobione ciasto wstawić do lodówki na 30 min. Następnie ciastem wyłożyć foremki do babeczek. Krem: Jajka z cukrem ubić dodając mleko i wodę. Kiedy uzyskamy gładką masę krem nałożyć do ciasta w formach. Piec 25 min w temperaturze 189 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Diana 04 listopada 2008 Myślę, że 189,4 to stanowczo za dużo, najlepiej będzie 189,2 he he, chociaż nie wiem, może to przesada...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń