Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajecznica bakaliowa

Przekąski

Autor: banbucha

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano: 12.07.2009

Odsłon: 1376

Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, mało nas wyniesie i jest naprawdę bardzo smaczna...

Składniki

  • Jaja, 6
  • pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, garść
  • pokrojona w kostkę papryka konserwowa, garść
  • pokrojona w kostkę kiełbasa cienka, garść
  • cebula, własna ilość
  • szczypiorek, własna ilość
  • utarty żółty ser, około 200g
  • przyprawy pieprz, sól, jak kto lubi
  • czerwone wino (będzie lepszy efekt ale to niekonieczne), kieliszek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule posiekać i podsmażyć w raz z kiełbasą przed wybiciem jaj, potem wybić jajka i dodać ogórki, paprykę szczypiorek, utarty ser i przyprawić, (dolać wina). Ozdobić można ziołami np. bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 01 grudnia 2009 Ogórek, papryka, kiełbasa? Przecież bakalie to orzechy, rodzynki i suszone owoce są...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

banbucha 13 lipca 2009 Super przepis jutro zrobię se taka na śniadanie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń