Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajecznica z bekonem, serem i pomidorkami

Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 16.06.2008

Odsłon: 13579

Pyszna jajeczniczka z dodatkiem bekonu, sera i pomidorków.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać na patelni masło, zarumienić na nim bekon. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktailowe. Całość podsmażyć do momentu aż pomidorki nie staną się miekkie. Zdjąć z patelni pomidorki i bekon. Na tym samym tłuszczu podsmażyć rozbite jajka - tak aby się ścieły (w razie potrzeby dodać trochę masła). Do jajek dodać starty żółty ser. Podsmazyć tak, aby się stopił. Zdjąć z patelni na talerz. Podawać z bekonem i pomidorkami uprzednio podsmażonymi? Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Voyteq68 24 maja 2009 Kobieto jesteś Wielka za taką jajecznice można dać się zabić.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

witow 22 czerwca 2008 Mozna do jajka dodac szczypiorek,czosnek lub cebulke znacznie poprawia smak.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gernii 22 czerwca 2008 smazy sie na masle, trzeba go tylko sklarowac!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarnadora 22 czerwca 2008 na maśle sie nie smaży nic..to jest rakotwórcze..od tego jest olej,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń