Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajecznica z kurkowym "podkładem"

Dania główne

Autor: alagi

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 15

Dodano: 14.09.2008

Odsłon: 1767

Sezon grzybowy - danie na czasie

Składniki

  • grzyby kurki,jajka,masło,pikantny ketchup,sól,pieprz, 0,5 kg,4,2 łyżki,2 łyżki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić,opłukać,większe pokroić w paski,masło rozgrzać na patelni,włożyć kurki i smażyć ok. 5 min.mieszając od czasu do czasu (inne grzyby smażyć 15- 20 min),posolić i popieprzyć do smaku.Następnie wbić jajka,ściąć je i dopiero po chwili wymieszać z grzybami.Pod koniec smażenia dodać ketchup.Jeśli ktoś lubi,danie można posypać posiekaną natką pietruszki.Znakomitym dodatkiem do jajecznicy na kurkach będzie razowy chleb.Poza sezonem kurki można zastąpić pieczarkami. S m a c z n e g o !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

JOJO134 17 sierpnia 2010 tak,tak,znam ten smak,czesto przyrządzam tez z innymi grzybami np,prawdziwki,nie dodaje wtedy ketchupu PYCHA!!!!!!!!!!!!! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń