Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z pieczarkami.

Śniadania

Autor: Brzoskwinkaa

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 828

Dodano: 22.04.2008

Odsłon: 2291

Takie śniadanie potrafią zrobić nawet dzieci :) W porcji jest około 159 kcal.

Składniki

  • oliwa z oliwek lub olej, 7 ml
  • pieczarka świerza, uprawna, 3 male [40g]
  • jajko, 1 szt.
  • sól, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podgrzewać. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać jedno jajko i troszkę soli do smaku. Poczekać aż jajka się zetną i podawać na ciepło. Mozna podawać z kromką pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń