Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z pomidorami

Śniadania

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 10.08.2009

Odsłon: 4661

Wspaniałe śniadanie na letni poranek w ogrodzie:)

Składniki

  • 5-6 jajek
  • 2 małe pomidory
  • 1 mała cebula
  • 1 cienka parówka lub 2 plastry boczku
  • sól, pieprz
  • masło do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajecznica musi być usmażona na maśle. Inaczej to grzech:) Tak więc roztapiamy łyżkę masła na patelni, wrzucamy pokrojoną drobną cebulkę i po chwili kiełbaskę lub boczek.

  2. Gdy cebula jest już szklista dorzucamy pokrojone i obrane ze skórki pomidory (usuwam też pestki). Gdy pomidorki się trochę podsmażą, wlewamy roztrzepane i doprawione jajka. Smażymy do takiego stopnia ścięcia jajek, jakie kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Groszek 12 października 2009 ja do tego dodaje jeszcze paprykę..... jeśli ktoś ma w domu zamrożone lub resztkę lecza polecam wyjąć z lecza warzywa, żeby nie było to rzadkie podsmażyć troszkę i dodać jajek według uznania. pychota.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń