Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z pomidorami

Śniadania

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4323

Dodano: 19.03.2008

Odsłon: 8507

Jajecznica z pomidorami to potrawa smaczna, pożywna, szybka i łatwa do wykonania. Może być daniem śniadaniowym, kolacyjnym lub obiadowym:)

Składniki

  • 4 łyżki mleka
  • 4 jajka
  • 4 pomidory
  • 6 łyżeczek masła
  • 2 łyżeczki natki pietruszki lub szczypiorku
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory opłukać, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka umyć, wbić do miseczki, wlać mleko, posolić, popieprzyć i wymieszać. Przygotowane pomidory wrzucić na rozgrzane masło i chwilę smażyć. Gdy część soku wyparuje, wlać masę jajeczną, lekko zamieszać i smażyć chwilę, aż całkowicie się zetną. Doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panteraB2 15 lipca 2014 Jajecznica z pomidorami ( i cebulką) to moja ulubiona jajecznica.W tym przepisie 4 pomidory na 4 jajka to o wiele za dużo tych pierwszych.Widać to po ilości płynu na talerzu-tego nie powinno być.Wystarczą 2 średnie pomidory obrane ze skórki i z wybranymi gniazdami nasiennymi,pokrojone w kostkę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń