Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajecznica z tuńczykiem

Przepis dnia 2008-07-19
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 17.07.2008

Odsłon: 15512

Pyszna, sycąca jajecznica.

Składniki

  • 3 jajka
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki sera typu parmezan
  • 50 g tuńczyka z puszki
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 30 dag masła
  • sól i pieprz
  • 2 kromki chleba
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozbić jajka, wymieszać ze śmietanką. Na patelni rozgrzac masło i wylać jajka. Następnie dodać ser. Zdjąć z ognia, zmieszać z tuńczykiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu ułożyć kromki chleba a na nich jajecznicę. Wierzch posypać serem i pietruszką. Podawać z kawką lub świeżo wyciśniętym sokiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 23 kwietnia 2009 To nie jest tuńczyk,tym bardziej z puszki,tylko łosoś a i tego parmezanu coś za dużo i z jajecznicą i na wierzchu...?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń