Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka faszerowane pieczarkami

Przekąski

Autor: beba73

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 908

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne, moja córka się tym zajada

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrac ze skorupek, przekroic na pół, wyjac żołtka - odłożyć.

  2. Pieczarki obrać, opłukać, poszatkowac drobno. Poddusić na oleju. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

  3. Szcypiorek pokroić, dodać do podduszonych pieczarek. Dodać żółtka jajek. Wszystko razem dobrze wymieszać. Dodać majonez (tak, aby masa miała gęstą konsystencję)

  4. Jajka układać dekoracyjnie na półmisku, w środek każdego jajka wkładać farsz małą łyżeczką formując kopczyki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń