Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane szynką

Przekąski

Autor: jowka15

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 20.12.2008

Odsłon: 1008

są bardzo smaczne .

Składniki

  • 10 jajek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 5 plastrów szynki (konserwowej lub wędzonej)
  • liście sałaty
  • gałązki szczypiorku do dekoracji
  • trochę czerwonej papryczki do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo , studzimy, obieramy ze skorupek. Kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

  2. Żółtka dokładnie rozcieramy w miseczce z majonezem. Doprawiamy o smaku solą i pieprzem.

  3. Do miseczki dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę szynkę . Mieszamy. Masą faszerujemy połówki jajek.

  4. liście sałaty myjemy i suszymy , układamy na talerzu, a na nich wykładamy faszerowane jajka, na środek do dekoracji kładziemy papryczkę . Życzę smacznego .:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń