Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste jajka faszerowane w kształcie sówek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek. Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy. Żółtka z solą i majonezem miksujemy na gładką masę. Masę żółtkową przekładamy do szprycy i napełniamy nią połówki jajek. Oliwki kroimy na 4 plasterki i układamy z nich oczka sów. Z papryczek robimy dziobek, a z roszponki skrzydła. Na każdym oczku kładziemy odrobinę czarnego kawioru. Jajka są gotowe do podania. Smacznego.