Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane w skorupkach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 23.04.2009

Odsłon: 4745

Nie, nie -skorupek nie wyrzucamy:) Zabłyśniesz oryginalnością.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka dokładnie umyć i ugotować. Przekroić je ostrym nożem razem ze skorupką.

  2. Łyżeczką wybrać zawartość, starając się nie zniszczyć skorupek.

  3. Drobno posiekać jajka, cebulkę, natkę. Wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem (ewentualnie innymi przyprawami). Dodać śmietanę - będzie spoiwem całości.

  4. Farszem napełnić połówki skorupek. Na płaski talerz wysypać sporo tartej bułki, obtaczać jajka i smażyć je na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 22 stycznia 2014 Ciekawy przepis,napisany bardzo przejrzyście, zasługuje na dużego kciuka!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

onaa 06 maja 2009 to jest pyszne ;) a moi goscie byli zaskoczeni;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń