Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone awokado sprawuje się świetnie jako kompan dla jajka. Oryginalne zestawienie - ciekawy dodatek.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i przekroić na pól. Jedno awokado obrać i przekroić na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ i pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić sola i pieprzem. Drugie awokado pokroić w plasterki i także skropić sokiem z cytryny.
Na jajka położyć plasterki pomidorka, na nie wyłożyć kosteczkę z awokado. Jajka układać na talerzu, dekorować plasterkami awokado, oprószyć sola i pieprzem.