Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka nadziewane tuńczykiem

Przekąski

Autor: agam

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 69

Dodano: 26.03.2008

Odsłon: 7354

Bardzo ładnie prezentuje się na świątecznym stole. Robię często na imprezki dla przyjaciół.

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
  • 10 dag twarogu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka wymieszać z tuńczykiem z puszki i dodać ser, musztardę sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko razem zmieszać tak, żeby nie było grudek. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić białka jajek. Udekorować szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń