Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka pieczone w szynce

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 7711

Kolejna odsłona tak bliskich nam w czasie świąt jajek. Przed podaniem można udekorować sałatą i rzodkiewkami. Smacznego!

Składniki

  • jajka ugotuwane na twardo, 6 sztuk
  • gotowana szynka oraz cielęcina, po 6 cienkich plastrów
  • musztarda
  • sół
  • pieprz
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry cielęciny umyć i osuszyć. Na-stępnie posolić, popieprzyć, posmarować musztardą. Ułożyć na nich plastry szynki.

  2. Obrane jajka ciasno owinąć mięsem, spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju na rozgrzanej patelni.

  3. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, jajka przekroić na pół, ułożyć na półmisku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń