Do góry

Śniadania Przepis na:

JAJKA SADZONE

Śniadania

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 565

IDEALNY SPOSÓB NA PYSZNE I WARTOŚCIOWE ŚNIADANIE.

Składniki

  • jajka, 4szt
  • boczek lub bekon lub jeszcze lepiej szynka swojska, 4 duże plastry
  • masło, 2 łyżeczki
  • sól
  • ser żółty (ewentualnie), 4 plastry
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki.

  2. Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia.

  3. Następnie wbijamy na każdy plaster jajko, tak żeby nie rozlało się żółtko.

  4. Delikatnie solimy. Czekamy aż białko się zetnie.

  5. W wersji wzbogaconej na każde jajko kładziemy plasterek żółtego sera.

  6. Czekamy aż się roztopi.

  7. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń