Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka trzy kolory

Przepis dnia 2008-03-21
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 20.03.2008

Odsłon: 19200

Porcja - kcal 80 kcal

Składniki

  • 6 jajek na twardo
  • 10 dag twarożku kremowego
  • łyżeczka chrzanu,
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika
  • szczypta mielonej papryki
  • 10 dag bryndzy, kilka oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • kiwi
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka obrać, przekroić je na połówki, wyjąć żółtka. Farsz różowy: Twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki. Farsz białozielony: Bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem. Farsz żółty: Żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 kwietnia 2014 Świetne te jajka! Niezwykle apetycznie wyglądają :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdzior 24 września 2008 po co szafran? kurkuma tańsza i daje intensywniejszy kolor...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń