Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w pikantnym cieście

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 6456

Jajka podawać najlepiej przekrojone na pół, z majonezem lub keczupem. Jajko, jako symbol Świąt Wielkanocnych jest doskonałym daniem na świątecznym stole. Ten nowy sposób podania powinien zainteresować wszystkich którym znudziło się standardowe sadzone;)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko z masłem, "Warzywkiem" i gał-ką muszkatołową podgrzać w garnku Mocno mieszając, wsypać mąkę. Mieszać tak długo, aż ciasto będzie odchodziło od garnka. Zdjąć z ognia i dodać 3 jajka, ser i posiekaną natkę.

  2. Po wymieszaniu ciasto jeszcze przez chwilę wyrabić na stolnicy.

  3. Pozostałe 8 jajek ugotować, ostudzić i obrać z łupinek.

  4. Ciasto podzielić na 8 równych porcji, w każdą zawinąć po jajku. Smażyć na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu osuszyć na papierowej serwetce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń