Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka w pomidorach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 21.03.2008

Odsłon: 8002

Porcja - 95 kcal

Składniki

  • 6 jajek
  • 6 pomidorów
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki śmietany (12-proc.)
  • łyżeczka musztardy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • natka pietruszki lub gałązki koperku do dekoracji
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Żółtka wyjąć. Jedno żółtko odłożyć, pozostałe rozetrzeć, dodać śmietanę i musztardę. Ucierać na gładką masę. Dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pastą jajeczną wypełnieć połówki białek, złożyć je po dwie. Pomidory umyć, ściąć wierzchy i wydrążyć miąższ. Do środka włożyć złożone połówki jajka. Dodać po cienkim plasterku ogórka, papryki, gałązce koperku. Pozostałe żółtko posiekać, wokół jajek w pomidorach usypać wałeczek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń