Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka z 3 farszami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20672

Dodano: 07.04.2009

Odsłon: 19224

Smaczne jajuszka na wielkanocny stół, mój stary, sprawdzony, można powiedzieć babciny przepis. W dodatku pięknie prezentują się na talerzu.

Składniki

  • 6 jajek na twardo
  • 10 dag twarożku kremowego
  • łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika
  • szczypta mielonej papryki
  • 10 dag bryndzy
  • kilka oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • kiwi
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka musztardy
  • szczypta szafranu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka obrać, przekroić je na połówki, wyjąć żółtka. Farsz różowy: Twarożek wymieszać z łyżeczką chrzanu, żurawiną, mieloną papryką. Włożyć do szprycki i napełnić nim kilka połówek jajek. Udekorować całymi kulkami żurawiny i listkami pietruszki. Farsz białozielony: Bryndzę dobrze wymieszać z posiekaną natką, szczypiorkiem, majonezem. Doprawić solą. Napełnić farszem kilka połówek jajek, udekorować plasterkami kiwi oraz szczypiorkiem. Farsz żółty: Żółtka z jajek utrzeć ze śmietaną, musztardą, rozgniecionym czosnkiem, szafranem. Doprawić solą. Napełnić pozostałe połówki jajek, ozdobić oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń