Do góry

Przekąski Przepis na:

jajka z rybą w majonezie

Przekąski

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2874

Dodano: 04.12.2009

Odsłon: 7539

bardzo pyszne można podać na Wigilię na przystawke.

Składniki

  • 10 jajek
  • konserwa rybna w pomidorach
  • 300 ml śmietany 18%
  • 4 łyżki musztardy stołowej
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jajka ugotawać na twardo , zimne rozciąć na połowe , wydrążyć żółtka, dać do talerza , dodać konserwę rybną troszkę soli i pieprzu do smaku, wydusić widelcem aby powstała jednolita masa. napełnic białka farszem , zrobić majonez : dać do miseczki śmietanę , musztarde, cukier, pieprz, sól, wymieszać dokładnie i polać jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 04 grudnia 2009 Można udekorować cząstkami wędzonej makreli co wzbogaci smak i dodać kilka gałązek koperku tak dla oka.Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 04 grudnia 2009 O,lubię prostotę ;) W dodatki smakowicie brzmi,więc spróbuję. Robię różne wersje faszerowanych jaj,ale na takie jeszcze nie wpadłam. ;)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń