Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka zalane galaretką

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 8502

Przepyszne jajka z farszem, z żółtek i pieczarek. Świetnie się prezentują na wielkanocnym stole. Cieszą oko i podniebienie:)

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować. Pieczarki pokroić drobniutko, udusić na maśle.

  2. Przekroić jajka na pół, wyjąć żółtka i utrzeć z pieczarkami. Posolić i popieprzyć.

  3. Do białek włożyć farsz (ma przypominać drugą połowę jajka). Zgodnie z przepisem przygotować żelatynę, doprawić "Warzywkiem".

  4. Tężejącą galaretą zalać jajka ułożone na półmisku. Całość przyozdobić majonezem, liśćmi sałaty i natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

junisa3 05 marca 2012 Fajny pomysl, mozna wykorzystac w nadchodzace swieta wielkanocne...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń