Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3297
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3297
Składniki
Potrawę można zrobić w prodiżu. Dno prodiża posmarować łuszczem
Z każdej bułki ściąć ostrym nożem wierzch , wydrążyć środek bułki
Wnętrze bułki skropić mlekiem położyć na jej dno po kawałku masła
Do każdej bułki wbić po jednym jajku posolić lub poprószyć pieprzem,posypać starym serem
Tak przygotowane bułeczki ułożyć w prodiżu
Ogrzewać tak długo aż, białko jajek zetnie się i bułki staną się chrupiące
Podawać gorące wprost po wyjęciu z prodiża
W sezonie gdy są pomidory do środka każdej bułki pod jajko można włożyć po plasterku pomidorka
Smacznego!