Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka zawijane w szynce z papryką

Przekąski

Autor: SIMI

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 14.01.2009

Odsłon: 5307

Łatwe w przygotowaniu, tanie i szybkie a efekt wizualny bardzo ładny. Łączy ze sobą trzy inne przystawki podawane osobno na stół w jedno, czyli oszczędność miejsca na stole.

Składniki

  • 3jajka, 6plastrów szynki( takiej wielkości aby owinąć połówkę jajka), majonez(preferowany Winiary), papryka maryn
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo a następnie obtać ze skorup i przekroić wzdłóż na pół. Jak jajka będą się gotować plastry szynki posmarować po całej powierzchni majonezem. Na plastry szynki połóżyć połówkę jajka i posypać przyprawami(bazylia, papryka chili, imbir;jak kto uważa), nastepnie połówkę jajka zawinąć plastrem szynki. Jak już jajka zawinięte są w szynce to w poprzek owinąć plastrami marynowaną papryką i poprzek poziomo przebić wykałaczką.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń