Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na wykorzystanie dwudniowej bułki. Jak jajko to koniecznie sos Remulada duńska (najlepsza Folwark bo z kawałkami warzyw)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 324
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 229
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3358
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 324
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 229
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3358
Składniki
Piekarnik nagrzać do około 180 stopni.
Odciąć wierzch bułki, wydrążyć i delikatnie umieścić w bułce jajko (tak, żeby żółtko się nie rozlało).
Zapiec aż jajko będzie ścięte (około 12 minut). Doprawić solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z remuladą duńską (najlepiej Folwark)