Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajko w bułce

Śniadania

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 74

Dodano: 12.10.2012

Odsłon: 6707

Idealne i pożywne śniadanie!

Składniki

  • bułka np. kajzerka (u mnie pełnoziarnista), 1 szt.
  • boczek, 2 plasterki
  • jajko, 1 szt.
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odkrawamy wierzch bułki, wydłubujemy środek.

  2. Wykładamy środek bułki boczkiem (można wcześniej podsmażyć go na patelni)

  3. Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.

  4. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok. 10 minu - dopóki jajko się zsiądzie. Obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  5. Odkrawamy wierzch bułki, wydłubujemy środek.

  6. Wykładamy środek bułki boczkiem (można wcześniej podsmażyć go na patelni)

  7. Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.

  8. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy ok. 10 minu - dopóki jajko się zsiądzie. Obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń