Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z burakami mocno kakaowe.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Mąkę, maślankę, jajko, cukier, kakao, sodę, sól i aromat wymieszać mikserem na jednolitą masę. Kiedy pojawią się pęcherzyki powietrza przestajemy miksować. Dodać buraczki i delikatnie wymieszać.
Keksówkę wysmarować i posypać tartą bułką. Wylać ciasto. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika. Piec 50 - 60 minut w temp. 180 - 200 C. Wyjąć z piekarnika dopiero kiedy będzie ciepłe. Można posypać cukrem pudrem i tak jak zrobiłam to ja przełożyć powidłami.
Ciasto przechowujemy w lodówce.