Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienna kartoflanka

Zupy

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 11.01.2008

Odsłon: 8346

Jedna porcja zawiera 262 kcal (1095 kJ) Rada: Do zupy można użyć zamrożonego bulionu lub kostki

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać suszone przyprawy, wymieszać i dusić, dopóki nie zaczną pachnieć.
    Dodać bulion mięsny i zagotować. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki8 bezpośrednio do zupy; w ten sposób nie ściemnieją.
    Paprykę przekroić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie paski i dodać do zupy. Gortować pod przykryciem.
    Oczyszczony por podzielić na 3 części, a potem pokroić je w cienkie talarki, opłukać dodać do zupy i gotować. Przed podaniem na stół, zupę posolić i doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

peugeot 11 lutego 2008 Ugotowałem zgodnie z przepisem- nie udało mi się zjeść. Odrzuciłem paprykę,pory, tymianek i majeranek- niebo w gębie!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń