Do góry

Dania główne Przepis na:

Jesienny gar

Dania główne

Autor: Sendione

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 28

Dodano: 26.08.2012

Odsłon: 6666

Kolorowy gar na ostatnie przebłyski letniego słońca

Składniki

  • cebula, 1 szt.
  • mięso mielone, 0.5kg
  • papryka żółta, czerwona, 2 szt
  • kukurydza, puszka
  • cukinia, 2 średnie szt.
  • pieczarki, 15 dag
  • przecier pomidorowy, 3 łyżki
  • ziele angielskie, liść laurowy, po 1 szt
  • kostka rosołowa, 2szt
  • papryka ostra w proszku lub świeże chili, wg uznania
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażamy na smalcu z pokrojoną w kostke papryką, pieczarkami i cebulą przyprawiamy do smaku.

  2. Gdy warzywa będą pół twarde dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinie.Następnie wrzucamy puszkę kukurydzy. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy, ziele, liść laurowy i dusimy przez 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sendione 30 sierpnia 2012 Została tak nazwana, ponieważ są w niej żółte, czerwone papryki, pojawiają się paleta barw jesiennych. Poza tym meksykańskich garów jest już za dużo a sama kukurydza o Meksyku nie świadczy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 27 sierpnia 2012 Przepraszam najmocniej, nie chcę być uszczypliwy - kieruję się zwykłą ciekawością, co spowodowało że potrawa została nazwana ''jesienny gar'' a nie zimowy czy chociażby meksykański? Ni jak nie pasuje ta nazwa do potrawy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń