Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładny dla oka, smaczny i szybki w przygotowaniu deser.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
W rondelku roztopić masło na średnim ogniu. Dodać żurawinę i zmniejszyć ogień. Następnie dodać cukier, sok jabłkowy i gotować, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę z pomarańczy i odstawić do wystygnięcia.
Połową mieszkanki żurawinowej napełnić 4 salaterki. Na mieszankę nałożyć jogurt. Czynność powtórzyć. Na wierzchnią warstwę jogurtu posypać skórkę z pomarańczy i suszoną żurawinę. Podawać natychmiast. Smacznego :)