Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtina z owocami

Desery

Autor: ewa131

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 721

Pyszny deserek na cieplutkie dni.A poza tym nie tuczący.Polecam osobom odchudzającym się.

Składniki

  • 2 opakowania gęstego jogurtu naturalnego, po 40 dag
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • truskawki, 50 dag
  • pomarańcze duże, 2 szt.
  • dojrzałe morele, 2 szt.
  • dowolne owoce do dekoracji
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spód i brzegi tortownicy wyłożyć folią aluminiową.Z pomarańczy zetrzeć skórkę.Miąższ pociąć w grube plasterki.Wyłożyć nimi cały spód tortownicy( układać tak aby zachodziły na siebie).

  2. Jogurt przelać do miski.Dodać skórkę pomarańczową i cukier puder.Truskawki pokroić na połówki a morele na ćwiartki.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody(wrzątek) i połączyć z jogurtem-można zmiksować.Masę połączyć z owocami i przelać do tortownicy.Schładzać 3 godz.Udekorować na konieć dowolnymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewa131 17 lipca 2009 Zgadzam się z Tobą,że skórki są pryskane i jest to żywa chemia.Ale tak naprawdę, to jaki owoc lub warzywo nie jest u nas pryskane!? Trzeba tylko skórki dobrze sparzyć(5 min potrzymać we wrzątku) i powinnismy tej chemii się pozbyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zoja29 04 kwietnia 2009 Przepis ciekawy, wygląda apetycznie. Mam tylko obiekcje odnośnie skórki pomarańczwej ( dotyczy także cytrynowej ) - cytrusy są silnie zlewane środkami chemicznymi zapobiegającymi psuciu się - skórka to czysta, żywa chemia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń