Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne ciasteczka jogurtowe o intensywnej nucie imbirowej, pieczone bez dodatku jajek. Idealne do popołudniowej kawki :)
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1950
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2290
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1950
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2290
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Składniki
Cukier mielimy w młynku do kawy do momentu powstania cukru pudru* i przekładamy go do miski. Masło kroimy na mniejsze kawałki i ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy jogurt naturalny i wszystko razem ucieramy. Do powstałej masy dodajemy przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, imbir, kakao, cynamon oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je na godzinę do lodówki. * możemy użyć gotowego cukru pudru
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy ciasteczka za pomocą foremki. * jeśli ciasto będzie się zbytnio kleić, podsypmy je delikatnie mąką
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Życzę smacznego! :)