Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i wilgotne jogurtowe ciasto,zwieńczone plasterkami jabłek,oprószone cynamonem i cukrem.Pyszny dodatek do kawy lub herbaty.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia,boki wysmarować tłuszczem.
Masło utrzeć z cukrem,aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać po jednym jajku i dokładnie wymieszać po każdym dodaniu. Dodać ekstrakt waniliowy,wymieszać.
W osobnej misce wymieszać mąkę,proszek do pieczenia i sól.Dodać mieszaninę mąki do przygotowanej wcześniej mokrej masy,wymieszać a następnie dodać jogurt i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do przygotowanej formy i wygładzić łyżką.
Jabłko obrać,wydrążyć i pokroić w cienkie plasterki.Ułożyć plasterki na masę,zaczynając od środka.
Do małej miski wsypać cukier i cynamon,wymieszać i posypać po wierzchu dość obficie. Rozpuszczonym masłem skropić po wierzchu.
Piec przez 45 minut lub do momentu,aż patyczek testowy jest czysty.Pozostawić w formie 5 minut do ostygnięcia,wyjąć z tortownicy i zajadać.