Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie jogurtowe ciasto. W sam raz do zrobienia na szybko gdy jadą goście. Smakuje wyśmienicie i bardzo szybko znika ze stołu :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 65
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 65
Składniki
Owoce umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Mąkę przesiać przez sito. Wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą.
W misce wymieszać cukier z olejem, jajkami i jogurtem. Dodać mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszać łyżką lub delikatnie mikserem, by składniki się połączyły.
Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką. Równomiernie rozsmarować. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce, lekko wciskając je w ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 35 minut, do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!