Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski na bazie mojego przepisu budyniu jogurtowego.
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 311
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 294
Składniki
Z podanych składników ugotować budyń. Odstawić na chwilę aż masa lekko ostygnie. Dodać mąkę, zmiksować. Ciasto powinno mieć taką konsystencje, żeby łyżka stanęła.
Kłaść łyżką kluski na gotującą wodę. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania.
Podawać z przesmażoną na maśle bułką. Ja jeszcze posypuję odrobiną cukru trzcinowego. Kluseczki są miękkie i delikatne. Dzieci uwielbiają.