Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-orzechowy smak ciasta idealnie komponuje się z kubkiem gorącej herbaty z cytryną
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy ze sobą cukier, jajko, olej, jogurt naturalny i mleko. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy wymieszane składniki suche i dokładnie miksujemy.
Orzechy włoskie mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy je do miski z ciastem. Czekoladę kroimy na małe kawałki i również wrzucamy do miski z ciastem. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki – „keksówki” i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.