Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka przyjemność ;) łatwe w wykonaniu, nie drogie,
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 12 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni
Wiśnie wydrylować.
Jogurt wymieszać z 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać,
śmietankę ubić, dodać do jogurtu,
Czekolade zetrzeć na wiórki i wymieszać z masą jogurtową
Dużą miskę wyłożyć folią, przełozyć masę, zrównać wierzch, powbijać wiśnie i odstawić na 20 min.
zastygniętą masę przełożyć na ostudzony biszkopt ( mniej więcej w taki sposób w jaki się stawia się babkę z piasku ;) )
całość włożyć do lodówki na jakieś 2 godziny, dowolnie udekorować.
Wiśnie można zastąpić innymi owocami lub tak jak u mnie wymieszać z bananami :)