Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka chłopska

Dania główne

Autor: Kasik

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 251

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 5122

Polecam

Składniki

  • kwaskowate jabłka, 2
  • łyżeczka suszonego majeranku, 1
  • sprawiona kaczka (ok.2 kg), 1
  • pieprz
  • cebule, 3
  • marchew, 1
  • bulionu, 350 ml
  • wędzonego boczku, 5 dag
  • głowka kapusty, 1
  • mieliona galka muszkatołowa
  • masła, 5 dag
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka pokroić.Kaczkę prszyprawić , napełnić jabłkami i majerankiem.Dwie cebule i marchew pokroić.Kaczkę cebule i marchew przelożyć do brytfanki.Piec ok.2 godz.w temp.175C, podlewając bulionem.Kapustę pokroić w paseczki,boczek i cebulę w kostkę.Kapustę zblanszować osąszyć.Boczek stopić,dodać cebulę,dusić chwilę.Dodac kapustę dusić jeszcze 5 min.Przyprawić solą,peprzem, galka muszkatowaą.Dodać masło.Upieczoną kaczke ułożyć na kapuście.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń