Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1755
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1755
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Jabłka pokroić.Kaczkę prszyprawić , napełnić jabłkami i majerankiem.Dwie cebule i marchew pokroić.Kaczkę cebule i marchew przelożyć do brytfanki.Piec ok.2 godz.w temp.175C, podlewając bulionem.Kapustę pokroić w paseczki,boczek i cebulę w kostkę.Kapustę zblanszować osąszyć.Boczek stopić,dodać cebulę,dusić chwilę.Dodac kapustę dusić jeszcze 5 min.Przyprawić solą,peprzem, galka muszkatowaą.Dodać masło.Upieczoną kaczke ułożyć na kapuście.