Do góry

Dania główne Przepis na:

kaczka faszerowana

Dania główne

Autor: rajman

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 13

Dodano: 01.01.2009

Odsłon: 19045

niepowtarzalny smak

Składniki

  • kaczka francuska, ryż,wątróbka, 30dag grzybków suszonych, cebula, pietruszka, sól, pieprz, 30dag wątróbki drobiowej
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. napierw przygotowujemy farsz, dwie torebki ryzu gotowanego w wodzie z kurkumą mieszamy z uprzednio usmażoną wątróbką drobiową i grzybkami, wczesniej grzybki moczymy 2 godziny w wodzie,wszystko na patelni doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki. farsz wkladamy do kaczki zaszywamy ją i wladamy do piekarnika na 2 godz.temp.180 stopni-kaczka powina być w brytfance bez przykrycia, brytfankę smarujemy olejem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mariola1975 11 maja 2014 Nie piekłam jeszcze kaczki z farszem,jednak polecam kaczkę w winie z przepisów kuchni Lidla.wyszła pyszna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 16 grudnia 2010 Spróbuj kiedyś zamiast ryżu kaszę gryczaną, zmieszaną z przesmażoną wątróbką i duuużo posiekanej cebuli.
Tym nadziać kaczkę zamarynowaną poprzedniego dnia roztartym czosnkiem z solą i majerankiem. Zwykle podaję ją z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą, ale wszyscy zamiast ziemniaków wolą tę kaszę z upieczonej kaczki.
Zapewniam, że jest to PYCHOTA, choć nie przepadam za kaszą gryczaną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń