Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na rodzinny obiad
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1753
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1753
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Składniki
Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Oliwki przekroić na połówki. Mięso mielone wymieszać z pokrojoną szynką, żółtkami, mlekiem, posiekaną cebulą, oliwkami i parmezanem, doprawiając do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Przygotowaną kaczkę napełnić farszem i związać bawełnianą nicią. Cebulę obrać, drobno posiekać, obsmażyć na oliwie z masłem i dodać posiekany rozmaryn. Następnie włożyć kaczkę i obrumienić. Zrumienioną kaczkę podlać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C
Piec do miękkości od czasu do czasu podlewając bulionem. Po upieczeniu mięso oddzielić od kości i pokroić na porcje. Podawać z kawałkami farszu, na sosie powstałym podczas pieczenia.