Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne,efektowne i nie drogie.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Kaczkę dokładnie obczyścić,opłukać i osuszyć. Wierzch iśrodek skropić winem, odstawić w chłodne miejsce na ok 30 min. Mięso natrzeć pieprzem i solą.Ponownie odstawić na 30 min.Goździki rozetrzeć i dodać trochę gałki muszkatałowej.Jabłka i gruszkę umyć pokroić na małe kawałki.Śliwki dokładnie umyć przekroić na pół,wyjąć pestki,pokroić na niewielkie kawałki.To samo robimy z winogronami.Owoce wymieszać z pozostałym winem i roztartymi przyprawami.Napełnić kaczkę owocowym farszem,skórkę spiąć wykałaczką.Ułożyć na natłuszczonej blasze.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200.Piec ok 1,5 godz.W połowie pieczenia kaczkę podlać jabłkowym sosem i co jakiś czas podlewać wytwarzającym się sosem.Przybrać natką. Przepis znajduje się również na stronie http://www.knorr.pl/index.php?page=64&recipe=324 można oddać na niego głos :)