Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka nadziewana pieczarkami

Dania główne

Autor: natalia19970

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 13

Dodano: 10.10.2009

Odsłon: 11269

Pyszna Kaczka nadziewana pieczarkami ;-) Warto zrobić :-) SMACZNEGO :-)

Składniki

  • 1 kaczka
  • 50 dag pieczarek
  • 4 łyzki Masła
  • 3 cebule
  • 100 ml Białego Wina
  • 1 łyżka pokrojonej zielonej Pietruszki
  • Gałka muszkatołowa
  • 100 ml Bulionu
  • 20 DAG WĘDZONEGO BOCZKU
  • sól,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawioną, umytą kaczkę natrzeć solą i pieprzem.

  2. Przesmażyć posiekaną cebulę, obrane, pokrojone pieczarki na maśle, wlać wino, doprawić solą, pieprzem i gałką, dusić 20 minut.

  3. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę.

  4. Odparować, ostudzić.

  5. 1/3 farszu odłożyć, a pozostałą nadziać kaczkę, zaszyć.

  6. Tak przygotowaną kaczkę owinąć dookoła plastrami boczku i piec 20 - 25 minut na każde 50 dag mięsa w temp. 175°C.

  7. Pod koniec pieczenia dodać pozostały farsz.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marek_barnaba 28 marca 2010 Czy z tuszki trzeba wyjąć kości przed nadziewaniem? Chcę wypróbować Twój przepis Natalko. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń