Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To fantastyczne danie o wyśmienitym smaku niewątpliwie wszystkich zachwyci.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 111
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 191
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 479
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 111
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 191
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 479
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Tuszkę oczyścić, natrzeć pieprzem. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, posypać majerankiem. Kaczkę wypełnić jabłkiem. Tuszkę zaszyć nicią, ułożyć w brytfannie, skropić olejem, podlać wodą i przykryć.
Piec ok. 60 minut w temp. 200°C. Po godzinie pieczenia dołożyć resztę jabłek posypać pokruszoną minikosteczką Knorr (ostre papryczki) i zdjąć przykrywkę. Upieczoną kaczkę polać karmelem, przełożyć na półmisek i obłożyć jabłkiem. Podawać z żurawiną.