Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka w karmelu z jabłkami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 22.05.2009

Odsłon: 5987

To fantastyczne danie o wyśmienitym smaku niewątpliwie wszystkich zachwyci.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuszkę oczyścić, natrzeć pieprzem. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, posypać majerankiem. Kaczkę wypełnić jabłkiem. Tuszkę zaszyć nicią, ułożyć w brytfannie, skropić olejem, podlać wodą i przykryć.

  2. Piec ok. 60 minut w temp. 200°C. Po godzinie pieczenia dołożyć resztę jabłek posypać pokruszoną minikosteczką Knorr (ostre papryczki) i zdjąć przykrywkę. Upieczoną kaczkę polać karmelem, przełożyć na półmisek i obłożyć jabłkiem. Podawać z żurawiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń