Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka z orzechami to wykwintna propozycja na obiad. Dzięki przepisowi przygotujesz idealną kaczkę, która zachwyci wszystkich. Taką kaczkę chce się jeść!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Przyrządzanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Chwilę smażyć. Dosypać pieprz i kurkumę, smażyć jeszcze kilka chwil. Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zrumienić kaczkę, posypać mąką, dodać orzechy i smażyć 5 minut. Wlać 3/4 szklanki wody i 3/4 szklanki soku z czarnych porzeczek. Wrzucić kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Potrawę dusić około 1 godziny. Bakłażana umyć, osuszyć. Pokroić w plastry, posolić i odstawić na 45 minut. Następnie opłukać i osuszyć. Smażyć go na rumiano na rozgrzanej oliwie. Na kaczkę wyłożyć bakłażan i cebulę. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić imbirem. Co sądzisz o tym przepisie na kaczkę?