Do góry

Desery Przepis na:

Kahlua sernik

Przepis dnia 2009-03-09
Desery

Autor: gwarek

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 95

Dodano: 09.09.2008

Odsłon: 57171

Pyszny sernik z dodatkiem alkoholu.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dzwoneczek22 09 czerwca 2013 wygląda fajnie i mam ochotę go zrobić tylko nie za bardzo rozumiem jak go zrobic o co chodzi z tym piekarnikiem i woda?moze ktos to juz rozpracowal i podzieli sie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 21 maja 2013 Przepis ciekawy, szkoda że nie dopełniony, trzeba będzie pokombinować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mona1004 14 stycznia 2009 to znaczy brytwanka ma byc w wodzie a to wszystko razem w piekarniku bonie rozumiem

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń