Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik z dodatkiem alkoholu.
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Składniki
Zmieszaj skruszone ciastka z roztopionym masłem i wstaw do zamrażarki na 15 min. Ubijaj ser do uzyskania łagodnej konsystencji, dodaj cukier. Dodaj jajka i cukier waniliowy. Wymieszaj dobrze przed dodaniem następnych składników. Następnie dodaj mąkę, bitą śmietanę i Kahluę. To wszystko wlej na ciasteczkową podstawę. W osobnym kubku wymieszaj masło, kakao i jedną łyżkę Kahlua i wymieszaj. Wlej tą miksturę na wierzch ciasta. Rozsmaruj po powierzchni, a za pomocą wykałaczki stwórz dziwne wzory. Przykryj luźno folią aluminiową. Piecz na ok.180 stopniach tak aby pojemnik był zamoczony w gorącej wodzie. Potrzymaj ciasto przez pół godziny w piekarniku, do ochłodzenia. Wstaw do lodówki.