Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami. Jest bardzo dobre w smaku, polecam :-)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34542
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34542
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
· Z żółtek, mąki pszennej, kakao, cukru, masła i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. · Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą). · Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. · Przygotować brzoskwinie, morele i jagody. · Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki. · Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut. · Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. · Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć truskawki. · Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać kisiel wiśniowy + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie. · Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie i morele. · Na pianę położyć jagody, a na to pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ). · Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia. · Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. · SMACZNEGO !!!