Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 119
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Herbatniki zgniatamy "w drobny mak" ( robię to tłuczkiem można też w moździerzu )
Żółtka oddzielamy od białek . Do wysokiego naczynia wsypujemy cukier waniliowy i zwykły cukier oraz kakao wszystko ucieramy na kogel mogel mikserem.
W rondelku rozpuszczamy masło trzeba to robić powoli aby nam się nie przypaliło . Rozpuszczone masło wylewamy do naczynia z herbatnikami a na to kogel mogel. Wszystko mieszamy łyżeczką do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu formujemy dłońmi kuleczki i oprószamy wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuje kiedy złapie temperaturę z lodówki. Rafaelki można podawać solo lub z lodami :) . Zdjęć gotowych kuleczek nie zdążyłam zrobić wszystko zostało błyskawicznie zjedzone - takie pyszne :)