Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapachniało świętami :-) przepyszna, aromatyczna, sycąca kaszka. w sam raz na śniadanie, deser lub kolację. ponieważ kaszkę wolę na zimno, zabieram ją jako drugie śniadanie do pracy
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Mleko zagotować z solą, kakao i przyprawą do piernika. Kiedy będzie wrzało powoli wsypywac kaszkę, cały czas mieszając aby nie utworzyły się grudki. Gotować na małym ogniu, aż kaszka zgestnieje. Dodać miód i wymieszać. Rozlać do miseczek. Można ułożyć na wierzchu plasterki banana, migdały, rodzynki lub inne ulubione bakalie. Smacznego :-) Przepis zainspirowany blogiem Mirabelki