Do góry

Przekąski Przepis na:

kalafior

Przekąski

Autor: lenarafal

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 1940

Dodano: 16.02.2008

Odsłon: 21589

kalafior zapiekany z parmezanem

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kalafior dzielimy na cząstki, układamy w naczyniu żaroodpornym, przyprawiamy(sól,pieprz) , skrapiamy oliwą ,przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy 15 minut w piekarniku -temp 200 stopni. nastepnie zdejmujemy folię i posypujemy parmezanem, zgniecionym czosnkiem i bułką tartą, ponownie zapiekamy aż bułka się zezłoci. kalafior ma być chrupiący-lekko twardy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń